• Home
  • News
  • News
  • Celebrarea Zilei Mondiale a Apei 2023
Celebrarea Zilei Mondiale a Apei 2023

Într-un spirit de solidaritate absolută față de lumea noastră, onorând vitalitatea, prospețimea sufletului, alături de o viață cât mai îndelungă și mai echilibrată în perspectiva tuturor, Mark Twain IS adoptă și, mai mult decât atât, promovează o atitudine responsabilă, o expresie a moralității definită prin iubire și considerație față de mediul înconjurător, față de ceea ce descoperim a fi la bazele evoluției pământene: viața însăși.

Așadar, pe data de 22 martie, anul acesta, în semn de grijă și devotament față de natura călăuzitoare, celebrarea Zilei Mondiale a Apei a fost o prioritate pentru cei de la Mark Twain. Sute de elevi din întreaga școală, alături de profesorii lor coordonatori, și-au dedicat timpul ceremonierii acestui eveniment, încercând să facă din lumea noastră o lume mai bună. Gândirea fiindu-le purtată printre rândurile unei povești fermecătoare, pline de semnificație, scrise de Carole Lindstrom, despre eforturile unei fete din tribul Ojibwe de a proteja resursele acvatice împotriva nuizibilității unei conducte de petrol, tinerii elevi au înțeles cât de important este să luptăm pentru o apă mai curată și că eforturile de prezervare a calităților ei nutritive reprezintă o datorie pentru fiecare dintre noi. Există o legătură foarte strânsă între noi și apă, un soi de comuniune vitală care ar trebui, în mod normal, să ne țină departe de la a o mai contamina sau irosi fără conștiință.

Pe lângă o minunată lecție despre moralitate, despre viață și responsabilitatea ce o purtăm în numele acesteia, elevii au fost încurajați de profesorii lor să exprime, ca sâmbure al imaginației fiecăruia, modalitățile prin care eforturile lor ar conduce la salvarea planetei, îmbunătățind calitatea resurselor de apă existente. Având la dispoziție creativitatea drept super-putere, toate lucrările au avut ceva special, au strălucit parcă de individualitate, ca o centralizare colectivă de identități traversând culoarul originalității înspre un singur obiectiv. Împreună, și-au unit forțele și au dat naștere unor opere superbe, pline de valoare, ce-i oglindesc copilului dintotdeauna natura strălucitoare și neprihănită a gândului.

„Ziua Mondială a Apei 2023 vizează accelerarea schimbărilor necesare pentru a rezolva criza resurselor de apă și a salubrității. Și, întrucât, apa ne influențează viețile tuturor, avem nevoie de intreaga lume pentru a lua măsuri. Avem nevoie de dumneavoastră! Alături de familie, școală sau comunitate, puteți face diferența, schimbând modul în care folosiți, consumați și gestionați apa în viața de zi cu zi.” Alăturați-vă Mark Twain IS pentru a face o schimbare!     

World Water Day | World Water Day 2023. (n.d.). World Water Day. https://www.worldwaterday.org/

Florin Ionescu

Advancement Officer Mark Twain IS