Middle
Years
Programme

middle middle-mobile
video-2
red-reasons
Show more
florea
Numele meu este
Floriana
Florea
și sunt Directorul Academic Adjunct Secundar și
Coordonatorul IB Middle Years Programme la
Mark Twain International School, București.

Sunt mândră să mă prezint în primul rând în calitate de profesor, dar și de matematician,
datorită experienței pe care am dobândit-o din 1995, când am absolvit
Universitatea din București.

Identitatea Mark Twain International School, creșterea și avansarea ei către ceea ce este astăzi, a fost marcată de momente de cea mai mare importanță, momente care au pus amprenta asupra persoanei mele de astăzi. În 2006, când m-am alăturat echipei Mark Twain IS, școala trecea prin procesul de autorizare pentru a obține acreditarea de către IBO. Acele vremuri de angajament energetic sunt încă vii în mintea mea. Nu pot exprima cu adevărat în cuvinte dăruirea echipei, care timp de doi ani întregi a lucrat fără încetare pentru un proces de autorizare de succes.
Începând cu 2008, școala noastră a devenit acreditată prin Programul MYP. Odată cu acest nou pas făcut de școala noastră, a fost introdusă o schimbare de viziune în abordările elevilor noștri față de învățare, elevii noștri descoperind cercetarea și trăsăturile din Profilul Elevului. Această nouă filozofie educațională a fost menită să pună bazele unui curriculum orientat spre viața reală și cu fiecare etapă ulterioară la care am asistat, și anume în 2012 – când am fost numită Coordonator MYP, 2014 – când am fost numită Director Adjunct Academic și 2016 – când am fost numită Director Academic pentru gimnaziu, școala noastră și-a modelat viziunea realizată.
Câteva cuvinte despre avantajele Middle Years Programme:
Middle Years Programme s-a dovedit că pregătește cel mai bine
elevii pentru Diploma Programme (DP), în timp ce îi învață despre
cercetare, asumarea riscurilor și trăirea unei vieți echilibrate,
abordările învățării îi încurajează pe elevi să privească lumea
globală și problemele acesteia cu empatie și dorința de
a se schimba.
Pe măsură ce universitățile își cresc interesul față de portofoliile extracurriculare ale elevilor, MYP oferă exact acest lucru. Activitățile sale pe care elevii le îmbrățișează fără ezitare, chiar cu pasiune, au legătură cu lumea din jurul lor. Sunt ocazia perfectă pentru a începe să lucrezi pentru Diploma Programme.
Ocazia perfectă pentru ca elevii să-și transforme interesul personal într-un proiect al lor este Proiectul Personal, o sarcină culminantă care vine la finalizarea clasei a X-a. Toate aceste oportunități oferă elevilor o șansă mare de a-și construi portofoliul pentru succesul viitor.
Mark Twain IS are norocul să aibă o echipă incredibilă. Ca
echipă, muncim din greu pentru a crea un mediu frumos
și primitor pentru învățare și conectare, un loc din care
suntem cu toții mândri că facem parte.